Δ. Μακεδονία – Γ. Κασαπίδης: “Δίκαιη και ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή”

Τη συγκρότηση της επιτροπής Ανασυγκρότησης και Κοινωνικής Συνοχής, που θα υλοποιήσει το σχεδιασμό της μεταλιγνιτικής περιόδου ανακοίνωσε σήμερα (4/10/2019) ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου, που έγινε με αφορμή την ομιλία του πρωθυπουργού στο ΟΗΕ και την ανακοίνωσή του ότι η χώρα θα αποδεσμευτεί από το λιγνίτη το 2028.

Ο κ. Κασαπίδης, αφού τόνισε ότι η μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο θα πρέπει να είναι «δίκαιη και ομαλή», ανέφερε ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα ειδικό αναπτυξιακό σχέδιο για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, για το οποίο η περιφερειακή αρχή σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής θα πρέπει να «εργαστούν σκληρά γρήγορα και όχι βιαστικά».

Οι βασικοί στόχοι που πρέπει να επιτευχθούν από το σχέδιο αυτό, όπως ανέφερε ο κ. Κασαπίδης θα πρέπει να είναι η εξασφάλιση όλων των σημερινών θέσεων, αλλά και των οικονομικών δεδομένων και της εγκατεστημένης ισχύς, που έχουν σχέση με την λιγνιτική εκμετάλλευση.

«Αυτά θα πρέπει να είναι απόλυτα μεγέθη και δε συμβιβαζόμαστε ούτε με μια χαμένη θέση εργασίας», είπε χαρακτηριστικά ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας επισημαίνοντας ότι «δεν αντέχει η τοπική κοινωνία μια ακόμη νέα κρίση».

Καταλήγοντας στην εισήγησή του ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, αφού έκανε κάλεσμα προς όλους για συμμετοχή «σε ένα αγώνα προς τη δίκαιη και ομαλή μετάβαση στη μεταλιγνιτική περίοδο, όσο χρόνο και θα χρειαστεί», επισήμανε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να κινηθεί και η Κυβέρνηση.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ –  Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος